Beurzen, LiveWire
De 70e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht is maandag 6 oktober van start gegaan en kende een recordbrekende opening: met een abrikozenvlaai van 1.057 kilogram verbrak de organisatie het officiële Guinness World Record. Tegelijkertijd vonden de uitreikingen van de Nederlandse Michelin-sterren 2025 plaats.
Bovendien bevestigt de organisatie dat het bezoekersrecord van de openingsdag ruimschoots is overschreden. BBB Maastricht is nog te bezoeken tot en met woensdag 8 oktober in MECC Maastricht.
Tijdens de openingsceremonie werd een abrikozenvlaai gepresenteerd met een record gewicht van 1.057 kilogram, officieel bevestigd door vertegenwoordiger Seyda Subasi-Gemici van het Guinness World Records. Voor de bereiding werden onder andere 350 kg bloem, 600 eieren, 300 kg suiker en 530 kg abrikozen gebruikt.
De recordpoging was een initiatief van de beursorganisatie en bakker Sébastien Trudelle (Patisserie Smores), als verwijzing naar het feit dat de beurs zeventig jaar geleden is opgericht als brood- en banketbakkersbeurs. “We zijn allemaal bijzonder trots dat het gelukt is. Het was een uitdaging waarbij precisie cruciaal was", aldus Trudelle.
Na de officiële erkenning werd de vlaai aangesneden en gedeeld met bezoekers van de beurs.
De uitreiking van de Michelin-sterren voor 2025 vonden eveneens plaats tijdens de openingsdag van BBB Maastricht. De ceremonie bracht chefs, restaurateurs en andere vertegenwoordigers van de gastronomie uit Nederland en België samen.
Er was een speciale onderscheiding voor Jonnie Boer. Zijn gezin en de nieuwe chef Nelson Tanate namen de zogeheten Mentorship-award in Maastricht in ontvangst. Ook kregen zij te horen dat hun restaurant De Librije haar drie sterren heeft behouden.
De eerste dag van de beurs trok een opvallend groot aantal bezoekers uit Nederland en België. “Het is bijzonder om te zien hoe veel professionals de weg naar Maastricht hebben gevonden,” zegt Silvie Slachter, beursmanager van BBB Maastricht. “De hoge opkomst draagt bij aan de feestelijke sfeer die past bij deze jubileumeditie.”
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.