Festivals

De Zeeuwse sterrenchef Thijs Meliefste is benoemd tot Global Executive Head Chef bij Weareone.world, het bedrijf achter dancefestival Tomorrowland. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor de wereldwijde culinaire strategie van het merk, dat zich de afgelopen jaren ontwikkelde tot een wereldwijd lifestyleplatform met festivals, mode, design en hospitality.
Meliefste sloot in september zijn met een Michelinster bekroonde restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk en richt zich voortaan volledig op de gastronomische koers van Tomorrowland. Zijn samenwerking met het festival begon jaren geleden met het uitbaten van het Tomorrowland Restaurant, waar hij menu’s creëerde met chefs als Roger van Damme, Nick Bril en Marcelo Ballardin.
Volgens Meliefste sluit zijn nieuwe rol aan bij zijn drang naar beleving en vernieuwing. “De magie en creativiteit van Tomorrowland hebben me altijd enorm aangesproken. Deze stap voelt heel natuurlijk,” verklaarde hij. Binnen zijn nieuwe functie gaat hij zich samen met het interne food & beverage-team richten op de ontwikkeling van een globale foodstrategie, met zowel signaturegerechten als internationale concepten.
Het culinaire luik wordt volgens Weareone.world een volwaardig deel van de merkbeleving van Tomorrowland, waarin eten, muziek en design samenkomen. Zo werkte Meliefste al mee aan thematische eetconcepten op het festival, zoals een decor met vijver en mist tijdens het thema ‘Life’, en een ijskapkamer bij het recente thema ‘Orbyz’. Ook loopt er een nieuw project op Ibiza, Essence, waarin gastronomie, muziek en storytelling samenkomen.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.